Srbija

Koordinacioni štab za bojkot izbora za desetak dana

Koordinaciono telo ili štab za opozicioni bojkot izbora trebalo bi da bude formiran naredne nedelje ili u narednih desetak dana, nezvanično su nam rekli članovi stranaka Saveza za Srbiju.

Članovi štaba bi prema sadašnjoj ideji trebalo da budu lideri političkih organizacija koje će bojkotovati izbore na proleće, a kako je već poznato ovo telo će koordinirati i voditi opozicionu kampanju. Inicijalni članovi biće organizacije koje su do sada donele odluku o bojkotu narednih izbora – osnivači SZS, udruženje „Jedan od pet miliona“, inicijativa Ne davimo Beograd, SDS, DJB, članice Konferencije SZS, ali će svoje predstavnike imati i drugi subjekti koji podržavaju bojkot uključujući i javne ličnosti.

Vrata će ostati otvorena za sve koji odluku o neizlasku na glasanje budu donosili u narednom periodu.

Kako nam je nezvanično rečeno, uskoro će biti označen i početak kampanje bojkota, a u skladu sa dogovorom onih koji ga podržavaju. Koje su naredne konkretne akcije zasad nije poznato, ali se proteklih dana moglo čuti da opozicija želi da omasovi proteste i krene po terenu da građanima objašnjava zašto je bojkot ispravno rešenje.

Međutim, iako je od prvih takvih najava prošlo više od nedelju dana, protesti se po gradovima Srbije ni izdaleka nisu omasovili niti bar vratili na nivo protekle zime. Prema rečima naših sagovornika sa građanima Srbije se neće razgovarati samo o bojkotu već o životnim stvarima i obezbeđivanju bolje budućnosti odnosno o načinima na koji se može doći do života u demokratskoj državi.

Dok opozicione organizacije okupljene oko SzS još planiraju naredne korake inicijativa Ne davimo Beograd je već formirala svoj štab za kampanju i kreće sa prvim akcijama nakon objavljivanja svoje deklaracije o bojkotu izbora i borbi za slobodnu i demokratsku Srbiju. Kampanja inicijative će podrazumevati tribine, protestna okupljanja građana, ulične akcije, pozive na bojkot lažiranih izbora, solidarne akcije pomoći ugroženim građanima u gradovima, opštinama i selima u Srbiji.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend