Srbija

Kredit od 250 miliona evra za manjak u budžetu

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović rekla je u utorak da je predvidjeno da se za pokrivanje budžetskog deficita Srbija zaduži 250 miliona evra kod deset komercijalnih banaka.

Obrazlažući poslanicima predloge zakona o zaduživanju, Dragutinovićeva je u Skupštini Srbije kazala da će period otplate biti pet godina uz godinu dana mirovanja.

Prema njenim rečima, Zakonom o budžetu za 2010. godinu predvidjeno je da je za pokrivanje ovogodišnjeg deficita u budžetu predvidjeno i kreditno zaduživanje.

Dragutinovićeva je kazala da je predlogom zakona o davanju garancije Srbije u korist Sosijete ženeral banke i Uni kredit banke predvidjeno uzimanje kredita u iznosu od 51,5 miliona evra po osnovu zaduženja kompanije Jat ervejz.

Ministarka finansija je kazala da je davanje te garancije korak u procesu restrukturiranja Jata, a da je reč o dugoročnom kreditu čiji je period otplate šest godina uz dve godine mirovanja sa otplatom u polugodišnjim ratama.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend