Srbija

Kritika propisa o advokatima

Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić izjavio je u subotu da će, ukoliko Nacrt zakona o advokaturi udje u proces usvajanja, pozvati advokate na štrajk, jer je prema njegovim rečima cilj tog propisa kontrola advokata.

Šoškić je na tribini te komore u beogradskom Sava centru kritikovao i Nacrt zakonika o krivičnom postupku koji predlaže uvodjenje tužilačke istrage i Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, za koji je rekao da povredjuje zagarantovanu pretpostavku nevinosti.

"Nacrt zakona o advokaturi, tu profesiju svodi na zavisnu i nesamostalnu i zakonodavac je stavio do znanja da advokaturu hoće da stavi pod svoj uticaj, što se nikad do sad nije dogadjalo. Taj tekst je neprihvatljiv i ako bude predložen pozvaću advokate da se pobune obustavom rada odnosno štrajkom", kazao je on.

Prema njegovim rečima, taj nacrt sadrži protivustavne odredbe, pun je obećanja i malo ima dobrih rešenja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend