Srbija

Kriv ljudski faktor

Prvi rezultati istrage havarije u čačanskoj "Slobodi" potvrdili su sumnje da je za požar, koji je izazvao niz eksplozija ubojnih sredstava, kriv ljudski faktor.

Potpukovnik Miroslav Dorđević iz Inspektorata odbrane navodi se da je prilikom odlaganja jedne granate vatra izbila usled udarca u njen upaljač.

On je rekao da je to dovelo do paljenja takozvanog trasera napravljenog od pirotehničke smese, a požar se potom preneo na ostale projektile, koji su se nalazili u blizini.

"Ovo je zaključeno posle statičkog i dinamičkog uviđaja, kompletne analize događaja i potvrđeno eksperimentalno", rekao je potpukovnik Đorđević, prenela je TV Čačak.

Stručne ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije nastavljaju sanaciju terena, ali je već sada sigurno da nema prepreka za bezbednu obnovu proizvodnje u ostalim pogonima fabrike.

Dosadašnja ispitivanja pokazala su da nema ni povećane koncentracije štetnih materija na prostoru zahvaćenom požarom i eksplozijama.

Predstavnici sindikata saopštili su da još nisu stvoreni svi uslovi za normala rad, pošto radni prostor u halama ne može da se zagreje zbog polomljenih stakala na prozorima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend