Srbija

Kupci se najčešće žale na kvalitet mobilnih telefona

Veliki rast cena, a pogotovo cena hrane, uz mala primanja uslovljava loš materijalni položaj potrošača, rekao je danas predsednik Pokreta potrošača Beograda Petar Bogosavljević. Povodom Svetskog dana potrošača - 15. marta, Bogosavljević je Tanjugu izjavio da potrošači sada upućuju mnogo više žalbi nego ranijih godina.

"Pokretu potrošača Beograda dnevno se obrati oko 20 nezadovoljnih kupaca, koji se najviše žale na usluge provajdera i kvalitet mobilnih telefona kupljenih uz tarifne pakete", rekao je on.

Bogosavljević je naveo da 40 odsto žalbi koje Pokret dobije stiže od ljudi iz unutrašnjosti Srbije, dok je 60 odsto primedbi iz prestonice, ističući da se potrošači žale i na činjenicu da Zakonom o zaštiti potrošača nije definisan rok u kome bi prodavac bio dužan da otkloni reklamaciju.

"Zakonski rok za rešavanje reklamacija nije vremenski određen, već je samo navedeno da se otklanjanje nedostataka ili zamena proizvoda izvrši u primerenom roku", rekao je Bogosavljević.

Govoreći o Zakonu o zaštiti potrošača, koji je 1. januara ove godine stupio na snagu, Bogosavljević je pozitivnim ocenio to što je taj akt uveo i odredbu po kojoj je garantni rok za ispravnost tehničke robe produžen na dve godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend