Srbija

Kurti dobio podršku za formiranje nove vlade

Uprkos ponovnom prebrojavanju glasova, lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti obezbedio je većinu za novu vladu, saopštio je na Fejsbuku.

„Predsedavajući tri stranke nevećinskih zajednica, kao i budući poslanici Rasim Demiri, Fikrim Damka i Albert Kinoli glasaće za našu vladu i mene kao premijera, bez ikakvih uslova“, poručio je Kurti iz Prizrena, a prenosi KoSSev.

Nakon odbacivanja glasova iz Srbije, Samoopredeljenju i LDK potrebna su bila još četiri poslanika kako bi formirali vladu bez treće partije.

Prošle nedelje, parlamentarnoj grupi LVV pridružio se poslanik partije Egipćana Elbert Krasnići. Uz podršku tri nova poslanika, Samoopredeljenje je obezbedilo 61 glas za formiranje nove vlade.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend