Srbija

Luku sačuvati po svaku cenu

Gradonačelnik Dragan Đilas kaže da je Beograd pokrenuo parnični postupak pred Vrhovnim sudom, kojim će pokušati da dokaže i zadrži vlasništvo nad Lukom Beograd.

Đilas je rekao da će grad upotrebiti sva pravna sredstva kako bi zadržao vlasništvo nad zemljištem Luke Beograd.

"Smatramo da je to naše, da pripada gradu i da je ugovor koji je potpisan pre 30 godina u potpunosti sproveden u praksi", istakao je on.

Gradonačelnik je rekao da se zalaže za bilo koju vrstu dogovora i pregovora, koji će "otkočiti" celu stvar i biti povoljan za državu, sadašnjeg vlasnika i grad.

Luka Beograd i grad Beograd se već više godina spore oko prava korišćenja nad 110 hektara lučkog zemljišta, a do sada su vođena čak tri sudska spora u kojima su neizmenično Grad i Luka upisivani i brisani iz zemljišnih knjiga kao korisnici prava nad tim zemljištem.

Zadnju presudu za korišćenje prava nad lučkim zemljištem nizvodno od Pančevačkog mosta, u korist Luke Beograd doneo je Viši sud u Beogradu, u avgustu ove godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend