Srbija

Marinović: Ova godina najteža od uspostavljanja institucije Poverenika

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović ocenio je da je ova godina najteža od upostavljanja te institucije jer je kako je naveo, služba mesecima bila bez poverenika ali i zbog toga što broj žalbi u prvih devet meseci za više od 500 prevazilazi ukupan broj žalbi povereniku tokom 2018. godine.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Marinović je rekao da, od kada je krajem jula izabran u Skupštini Srbije za poverenika, nije bilo pritisaka na rad te nezavisne institucije.

„Voleo bih i da pritisaka ne bude ni u budućnosti. Kad sam rekao da neću trpeti pritiske, mislio sam na pritiske i vlasti i opozicije, ili neke treće strane. Ne želim da se mešam u politiku niti da se bavim njom, a bilo bi jako lepo i da se politika ne meša u posao poverenika. Verujem da sam zato i predložen i izabran za poverenika“, naveo je Marinović.

Komentarišući slučaj iz Medveđe, gde je uoči lokalnih izbora lider Srpske desnice Miša Vacić obelodanio spiskove korisnika narodne kuhinje koje je navodno dobio iz lokalnog Crvenog krsta, poverenik je rekao da je posle sprovedenog inspekcijskog nadzora, u pripremi pisanje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend