Srbija

MMF ima razumevanje za potrebe Ministarstva rada

Šef Misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger izrazio je u ponedeljak razumevanje za potrebe Ministarstva rada i socijalne politike u okviru rebalansa budžeta, saopšteno je iz Ministarstva.

"Jeger je izrazio razumevanje za potrebe Ministarstva u okviru rebalansa budžeta kako bi se obezbedila redovnost svih socijalnih davanja, kao i realizacija paketa interventnih mera za socijalno najugroženije kategorije stanovništva, koji je dogovren prilikom ranijih razgovora sa Misijom MMF-a", navodi se u saopštenju nakon razgovora Jegera sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem.

Kako se navodi, Jeger i Ljajić su razgovarali i o nacrtu zakona o socijalnoj zastiti. Ljajić je kazao da je reč o aktu uskladjenom sa savremenim evropskim i medjunarodnim standardima i izrazio očekivanje da će Vlada iznaći mogućnosti i obezebediti sredstva za njegovo usvajanje i punu primenu.

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je 19. oktobra da će Vlada Srbije u okviru rebalansa budžeta raspodeliti više od 16 milijardi dinara i da je način raspodele već jednim delom dogovoren sa MMF-om. Cvetković je tada kazao da će za siromašne biti utrošeno izmedju šest i sedam milijardi dinara a medju većim stavkama u rebalansu biće policija i subvencije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend