Srbija

Moguća postizborna koalicija DS i SNS

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da smatra da postoji mogućnost da Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS) posle sledećih izbora formiraju vladu, ukoliko ne budu imale većinu sa postojećim partnerima.

"Ako i jedni i drugi budu mogli da naprave većinu s postojećim partnerima, oni će da je naprave. Ali, ako to ne bude moguće, normalno je da će da razgovaraju o formiranju vlade", kazao je Dačić u intervjuu za izdanje lista Danas od utorka i dodao da zna da izmedju ljudi iz te dve stranke postoji komunikacija.

"Čak ponekad češća nego sa mnom. I, šta, sad njihova komunikacija treba da ostane tajna", kazao je Dačić.

On je dodao da se nada da će SPS sa DS-om moći da ostvari većinu i na sledećim parlamentarnim izborima, jer bi, kako je naveo, to bila bolja opcija za Srbiju.

"SPS svakako neće, dok je u savezu s Tadićem, da namiguje Nikoliću. Ne mora SPS od 2012. ni da bude u vlasti. Ono u šta sam siguran to je da ćemo na sledećim izborima ostvariti bolji rezultat nego pre dve godine", kazao je lider socijalista.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend