Srbija

MUP pozvao građane da prijave one koji za isplatu penzija traže lične podatke

MUP je večeras pozvao sve gradjane koji su dobili SMS poruke u vezi sa isplatama penzije, u kojima se traže lični podaci, da to prijave Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala na imejl adresu vtk@mup.gov.rs ili preko Udruženja banaka republike Srbije.

“U nekoliko poslednjih dana jedan broj građana je dobio lažne SMS poruke u vezi sa isplatom penzija u kojima se traži da dostave lične podatke, JBMG, broj žiro računa, PIN i druge slične podatke”, kaže se u saopštenju.

Policija upozorava javnost da se radi o prevari i apeluje na gradjane da sa povećanom pažnjom čuvaju svoje lične i poslovne podatke.

Udruženje banaka Srbije, kao i poslovne banke obavestile su klijente da će ih, zbog isplate penzija kontaktirati, i putem SMS, ali dodaju da u toj komunikaciji neće nikada tražiti lične i bankarske poidatke, zaključuje se u saopštenju policije.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend