Srbija

Na čelu Skupštine Kosova Glauk Konjufca iz Samopredeljenja

Skupština Kosova je sa 75 glasova "za", 27 "protiv" i šest uzdržanih za svog predsednika izabrala poslanika Pokreta Samoopredeljenje (PS) Glauka Konjufcu.

Za potpredsednike Skupštine Kosova su izabrani Arberie Nagavci iz redova PS, Kujtim Šalja iz redova DSK i Memlji Krasnići iz DPK.

Iz Srpske liste za potpredsednika Skupštine Kosova je izabran poslanik Slavko Simić, dok je u ime manjinskih nesrpskih zajednica izabran Fikrim Damka, iz Turske demokratske partije Kosova.

Prethodno je verifikovan novi sastav Skupštine Kosova od 120 poslanika, dok je na današnjoj sednici zakletvu položilo 111 poslanika koliko ih je danas bilo na sednici.

Izborom predsednika i potpredsednika je završena konstitutivna sednica Skupštine Kosova.

Tako je danas počeo da teče rok u kojem predsednik Kosova Hašim Tači treba da odredi mandatara za sastavljanje nove vlade Kosova.

Zasad nema dogovora između predstavnika Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova. Nakon što je Samoopredeljenje uputilo DSK poslednju ponudu o sastavu buduće vlade, koju su oni odbili, predstavnici DSK su danas uputili kontrapredlog.

Ukoliko predlog DSK bude odbijen, bez obzira na sve, Isa Mustafa obećava punu podršku vladi koju bi činilo samo Samoopredeljenje.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend