Srbija

Nastavljam štrajk

Lider SNS Tomislav Nikolić rekao je danas da nastavlja štrajk glađu i žeđu i najavio da će se u četvrtak pričestiti.

"Spreman sam da nastavim sa štrajkom koliko god je potrebno da Srbija postane normalna zemlja", rekao je Nikolić novinarima u bolničkoj sobi privatnog KBC "Beograd".

Nikolić je novinarima preneo da su mu lekari rekli da će u popodnevnim satima pristupiti ozbiljnijoj terapiji jer mu se stanje bubrega i EKG pogoršao.

On je rekao da njegov štrajk glađu i žeđu treba da se shvati kao post.

Član lekarskog konzilijuma koji prati zdravstveno stanje Tomislava Nikolića dr Ljubomir Ilić izjavio da je posle intenziviranja terapije on u stabilnom stanju i bez poremećaja svesti.

lić je novinarima rekao da je Nikolić priključen na "određene aparate" preko kojih se stalno prate sve vitalne funkcije njegovog organizma.On je dodao da se očekuje dalje intenziviranje terapije, ali nije želeo da kaže koje, objašnjavajući to politikom te zdravstvene ustanove.

Ranije je najavljeno da će se Nikolić obratiti novinarima oko 13 sati.

Nikolić je u subotu počeo štrajk glađu i žeđu zahtevajući raspisivanje vanrednih izbora, a u nedelju uveče je, nakon što mu je pozlilio, prebačen iz zgrade Doma Narodne skupštine u Kliničko-bolnički centar na Novom Beogradu. Prema informacijama o njegovom zdravstvenom stanju u ponedeljak uveče, Nikolić je bio loše, a pokazivao je i znake konfuzije.

Vučić: Pokušao sam da ga odvratim

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vucić izjavio je danas da je stanje lidera naprednjaka Tomislava Nikolića, koji četvrti dan štrajkuje glađu i žeđu loše, da je on pokušao da ga odvrati od toga, ali – nije uspeo.

Vučić je novinarima u KBC "Beograd" rekao da je sa Nikolićem razgovarao i noćas i jutros i da mu je Nikolić preneo "da ima loš osećaj u ustima".

Upitan da li je, s obzirom da Nikolić štrajkuje četvrti dan glađu i žeđu, pokušao da ga odvrati od toga, Vučić je odgovorio potvrdno.

"Šta vi mislite, naravno, ne moram da budem mnogo pametan kao Dragan Đilas pa da ne znam šta je legitimitet i da nešto što je ljudski i normalno pokušam", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je za njega Nikolić, a i svaki čovek na svetu mnogo važniji od goluba Gute i keruše Mile, aludirajući time na medijsku ali i pažnju gradonačelnika Beograda posvećenu tim životinjama.

Zamenik predsednika SNS je ponovio da će Nikolić razgovarati sa predsedstavnicima medija u 13 sati, "ako sve bude u redu".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend