Srbija

Ne povećavati akcize na cigarete

Duvanska kompanija Filip Moris u Srbiji saopštila je u petak da je razočarana predlogom Vlade da se dodatno povećaju akcize na cigarete u 2011. godini, a Duvanska kompanija Džepen Tobako Internešnel zatrazila je od Vlade da od povećanja akciza na cigarete odustane i da tako sačuva poverenje investitora za ulaganja u Srbiju.

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak predlog izmena Zakona o akcizama, koji predvidja povećanje akciza sa 17,25 dinara na 26 dinara po paklici, što bi trebalo da obezbediti tri milijarde dinara dodatnih prihoda.

"Ovom inicijativom, Ministarstvo finansija želi da postigne dodatne prihode u budžetu za 2011. godinu, ali se njime ne osigurava postizanje ostalih važnih ciljeva kao što je sprečavanje poremećaja na tržištu i postepeno prilagodjavanje poreskim kriterijumima Evropske Unije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju JTI-a se navodi da tu kompaniju "iznenadna promena u poslovnom okruzenju primorava da razmotri buduće investicione planove u Srbiji".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend