Srbija

Neće biti nestašice lekova

Predstavnici Grupacije veledrogerija saopštili su u utorak da nema i da se ne očekuje nestašica lekova u Srbiji, kao i da neće biti većih poskupljenja na tom tržištu, već uskladjivanja cena sa kretanjem deviznog kursa.

Predsednik Grupacije veledrogerija Privredne komore Srbije (PKS) Miomir Nikolić izrazio je ocekivanje da će Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) naći način da ne dodje do nestašice lekova i ocenio da mediji prete tom nestašicom.

Veledrogerije redovno snadbevaju apoteke i zdravstvene ustanove lekovima odnosno krajnjeg korisnika pacijenta i prema našim informacijama na srpskom tržištu nema nestašica lekova, niti će je biti, kazao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je procena da je tržište lekova u Srbiji tokom ove godine vredelo oko 800 miliona evra, od čega 495 miliona čine lekovi koji se izdaju na recepet i nad kojima apsolutnu kontrolu ima država.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend