Srbija

Nema optimizma pred objavljivanje liste Transparensija

Čelnici antikorupcijskih tela i stručnjaci za tu oblast u Srbiji nisu optimisti pred objavljivanja liste Transparensi internešnela na kojoj su zemlje rangirane po indeksu percepcije korupcije (CPI).

Transaprensi internešnel objaviće listu u utorak, 26. oktobra. Srbija je prošle godine bila na 83. mestu od 180 rangiranih sa indeksom 3,5 od mogućih 10.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da je čvrsto uverena da Srbija zaslužuje bolje mesto na listi nego što je 83. na kome je bila prošle godine, ali da se zbog pasivnosti državnih organa može desiti da ne bude napretka.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend