Srbija

Nema podrške za ulazak u NATO

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila je u petak da ne postoji veliko raspoloženje gradjana za ulazak Srbije u NATO i da je to logično ako se uzme u obzir činjenica da su još sveža sećanja na bombardovanje 1999. godine.

Djukić Dejanović rekla je u razgovoru sa delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine NATO, da Vlada Srbije ima podršku više od 70 odsto gradjana za ulaganje daljih napora da se što pre prevazidju sve prepreke za punopravno članstvo Srbije u EU.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe Skupštine Srbije, Djukić Dejanović je rekla da je prioritet Srbije harmonizacija zakonodavstva sa evropskim i borba protiv korupcije i kriminala.

Ona je istakla da je najveći broj poslanika Skupštine Srbije doživeo usvajanje Zajedničke rezolucije Srbije i EU za Kosovo u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, kao pokušaj da se dijalogom reše pitanja koja treba da poboljšaju život gradjana Kosova i Metohije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend