Srbija

Nestašice lekova u Srbiji neće biti

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Nevena Karanović rekla je u utorak u Nišu da nestašice lekova u Srbiji neće biti.

Pacijenti neće ostati bez lekova jer će se "država pobrinuti za redovno snabdevanje lekovima", kazala je Karanović koja je u Nišu učestovala u radu konferencije o "Unapredjenju kvaliteta primarne zdravstvene zaštite".

Kako je objasnila, "postoji neredovno plaćanje obaveza u lancu Republički zavod za zdravstvenu zaštitu – zdravstvene ustanove – veledrogerije – proizvodjači lekova, jer su neke zdravstvene ustanove sredstva namenjena za plaćanje veledrogerijama koristile nenamenski, ali svako odgovara za svoje poslovanje".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend