Srbija

Niko ne sme biti aboliran

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević ocenio je u četvrtak da, bez obzira na funkciju, niko sa Kosova ko je eventualno odgovoran za ratne zločine ne može biti aboliran.

"Ovo su monstruozna krivična dela", rekao je Vukčević na konferenciji za novinare povodom usvajanja izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima i umešanosti lidera OVK u ta dela.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li istraga srpskog tužilaštva vodi ka jednom od lidera OVK Hašimu Tačiju, niti da govori o neposrednim izvršiocima i lekarima koji su vršili operacije nad otetim civilima. "Izbegao bih, kao tužilac, taj odgovor. Nećemo licitirati i govoriti koliko ima lekara koji su vršili operacije. Istraga će to pokazati", naveo je Vukčević.

On je naglasio da nije važno ko će da procesuira odgovorne za zločine već je važno da oni odgovaraju, ocenivši da je za to neophodna saradnja pravosudnih organa u regionu – srpkog, albanskog i Euleksa. Tužilac za ratne zločine rekao je da je usvajanje izveštaja Martija u Savetu Evrope značajan dan za Tužilaštvo i satisfakcija za rad na predmetu "trgovina organima".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend