Srbija

Nišu preti prinudna uprava zbog slučaja „aerodrom“

Iako je gradska vlast u Nišu najavila da će do kraja ove nedelje saopštiti datum održavanja sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o ustupanju aerodroma Konstantin Veliki državi, to se ipak nije dogodilo.

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kaže za N1 da je ubeđen da se izjašnjavanje u lokalnom parlamentu o aerodromu odlaže već tri meseca zato što vladajuća Srpska napredna stranka nije sigurna ni kako glasati njeni odbornici.

 Ali, kako kaže Jovanović, to odlaganje može imati i negativne posledice.

„Ukoliko se sednica lokalnog parlamenta ne održi do 23. juna, republička vlast ima mogućnost da uvede prinudnu upravu. Taj strah vlasti da organizuje sednicu, i da se bilo kako izjasne o aerodromu, je nešto što nas može staviti u situaciju uvođenja prinudne uprave u treći najveći grad u Srbiji, što ja mislim da je katastrofa za demokratske porcese i procese evrointegracija, a da ne pričamo koja je to šteta za lokalnu ekonomiju i razvoj aerodroma“, kaže Jovanović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend