Srbija

Niz propusta u radu Instituta u S. Kamenici

Zaštitnik gradjana Saša Janković utvrdio je niz propusta u organizovanju dopunskog rada radi lečenja od malignih bolesti u Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici i preporučio Pokrajinskom sekretariju za zdravstvo da razmotri težinu propusta i odluči o eventualnoj odgovornosti, saopšteno je u ponedeljak iz njegove službe.

U saopštenju Zaštitnika gradjana navodi se da je utvrdjeno da je Institut za onkologiju Vojvodine organizovao lečenje od malignih bolesti kroz dopunski rad, iako je to lečenje obuhvaćeno obaveznim zdravstvenim osiguranjem i za njega Institut ima obezbedjene lekare.

Dodaje se da je Institut počeo sa obavljanjem dopunskog rada pre nego što je dobio neophodnu saglasnost Ministarstva zdravlja, a sa pojedinim zaposlenim na Radiološkoj klinici zaključio je ugovore o obavljanju dopunskog rada uprkos činjenici da im je, zbog štetnosti uslova rada, priznato pravo na skraćeno radno vreme.

Utvrdjeno je i da je zdravstveni inspektor Ministarstva zdravlja uočio neke od nepravilnosti, ali da o njima nije obavešten osnivač Instituta, to jest pokrajina, niti su preduzete mere radi njihovog otklanjanja. Ministarstvo je Institutu dalo saglasnost na Plan dopunskog rada, a da pri tom nije utvrdjivalo da li Institut ispunjava propisane uslove.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend