Srbija

NLB banka predvidja povlačenje iz Srbije

Nadzorni savet Nove Ljujbljanske banke (NLB) je na sednici u sredu predvideo postepeno povlačenje s tržišta Srbije.

Nadzorni savet Nove Ljujbljanske banke (NLB) je na sednici u sredu predvideo postepeno povlačenje s tržišta Srbije.

U saopštenju sa sednice, na kojoj je potvrdjena strategija poslovanja banke do 2015, predvidja se niži obim dokapitalizacije u visini od 250 do 400 miliona evra i korišćenja svih unutrašnjih mera za oslobadjanje kapitala, prodaja učešća u Banci Celje, kao i "postepeno povlačenje sa srpskog i italijanskog tržišta".

Pitanje dokapitalizacije najveće slovenačke banke u Sloveniji je aktuelno od decembra prošle godine kada dva najveća vlasnika NLB, država i belgijska najveća grupa KBC, nisu uspela da se dogovore o načinu njenog sprovodjenja u visini od 250 miliona evra.

U julu ove godine su rukovodstvo i nadzornici NLB-a predvideli dokapitalizaciju u visini od 400 miliona evra, a premijer Borut Pahor je više puta naglasio da treba dobro razmisliti o učešću države u dokapitalizaciji, jer su javna sredstva ograničena.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend