Srbija

Nova Vlada u ponedeljak u Skupštini

Skupština Srbije izabraće u ponedeljak nove ministre u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović je rekla da će na sednici Skupštine u ponedeljak prvo biti konstatovane ostavke ministara, a potom će biti izabrani novi članovi Vlade Srbije.

Đukić Dejanovićeva je rekla da su oko 16 sati u Skupštinu stigle ostavke 14 ministara i da će se te ostavke konstatovati na sednici u ponedeljak koja će početi u 10 sati.

"Kako su mi najpre stigle ostavke ministara negde oko 16 sati, planirala sam da u sklopu tekuće sednice koju sam zakazala za 10 sati, obavestim poslanike o ostavkama ministara koje su stigle i da konstatujemo te ostavke", rekla je predsednica.

Đukić Dejanovićeva je rekla da je u Skupštinu oko 17 sati stigao i dopis premijera Mirka Cvetkovića sa predlozima novih ministara.

"Za (ponedeljak u) 11 sati sam zakazala sednicu sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a to je izbor članova Vlade i polaganje zakletve. Tu sednicu ćemo početi od 11, pa dok je ne završimo", rekla je Đukić Dejanovićeva agenciji Beta.

Skupština Srbije usvojila je ranije danas izmene Zakona o Vladi i Zakon o ministarstvima koji će omogućiti rekonstrukciju Vlade. Nova Vlada Srbije imaće 17 ministara i 21 člana.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend