Srbija

Nova: Vučić prihvatio ultimatum Živkovića, opozicija da ne beži od megdana

Nova stranka zatražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dostavi garanciju da je misija OEBS pozvana, kao što je Vučić u Titelu izjavio, i da će šest meseci unapred pratiti izborne radnje. Nova dodaje da ukoliko je to tačno, "od megdana ne treba bežati" i mesecima unapred proglašavati bojkot.

Zoran Živković je prošle nedelje od predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić zatražio da pozovu OEBS u kontrolu izbornih uslova i procesa, koja bi počela od 10. septembra i trajala do dana izbora u Srbiji. Ukoliko to urade, Živković je obećao da će Nova stranka pozvati opoziciju da izađe na izbore.  

Nova stranka u saopštenju navodi da je Vučić javno u Titelu rekao da je OEBS već pozvan i time prihvatio „ultimatum Živkovića“. Nova zahteva da se javnosti dostavi garancija da je ova izjava tačna.

„Ukoliko je, s druge strane, tvrdnja tačna, Nova ponavlja da od megdana ne treba bežati, kao što čine oni koji se mesecima pre izbora obavezuju isključivo na bojkot, već se kontinuirano, svakoga dana, do poslednjeg dana pred same izbore boriti za njihove uslove“, navodi se u saopštenju Nove.

Dodaje se da će stranka konačnu odluku o učestvovanju na izborima ili njihovom bojkotu doneti tek kada oni budu i zvanično raspisani.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend