Srbija

Novčano kažnjeno 18 poslanika

Administrativni odbor Skupštine Srbije u sredu je novčano kaznio 18 poslanika, većinom iz Srpske radikalne stranke (SRS), zbog izrečenih mera na četiri sednice parlamenta u oktobru i novembru.

Sa oko 180.000 dinara kažnjeno je 15 poslanika SRS, a nekima od njih je izrečeno više opomena. Najviša kazna izrečena je šefu poslaničke grupe SRS Draganu Todoroviću kome će biti oduzeto 40 odsto od plate, odnosno 30.355 dinara jer su mu u toku iste sednice izrečene dve opomene i mera oduzimanja reči.

Zbog isticanja natpisa "Zaustavite ubijanje Vojislava Šešelja u Hagu" na sednici, novčano je kažnjeno 13 poslanika SRS sa po 7.589 dinara. Njima je zbog toga izrečena opomena.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić, poslanik DSS Zoran Nikolić i poslanik Nove Srbije Srdjan Spasojević kažznjeni su sa po 7.589 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend