Srbija

Objavljeno 668 dokumenata o Kosovu

Sajt Vikiliks objavio je 668 dokumenata koja sadrže ocene američkih diplomata o situaciji na Kosovu, objavljeno je u utorak na sajtu Koha net.

Ta dokumenta su poslata u Vašington i sadrže ocene o stanju na Kosovu, ali i detalje i mišljenja američkih diplomata koji su radili na Kosovu o političkim akterima, a obuhvataju period od 2000. do 2009. godine.

Medju tim dokumentima dva su dokumenta označena kao tajna, 13 kao poverljiva, 325 imaju oznaku opšte poverljivosti, 191 su označena za službenu upotrebu, dok 191 dokument nije klasifikovan prema stepenu poverljivosti.

Kako ocenjuje Koha net, objavljivanje tih dokumenata američkih diplomata koji su prosledjeni Vašingtonu, može izazvati veliki bumerang za političke partije koje su bile na vlasti od 2004. godine pošto u njima ima mnogo informacija o korupcionaškim aferama i kriminalnim aktivnostima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend