Srbija

Od 1. januara 2020. minimalna cena rada 172,54 dinara „neto“, po radnom času

Od 1. januara 2020. godine primenjuje se nova minimalna cena rada, koja bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, iznosi 172,54 dinara "neto", po radnom času.

Odluku o povećanju minimalne cene rada za period januar-decembar 2020. godine, na osnovu ovlašćenja iz člana 112. stav 2. Zakona o radu donela je 13. septembra 2019. Vlada Srbije.

Svaki poslodavac koji je doneo odluku o uvođenju minimalne zarade, u obavezi je da zaposlenom istu isplati u visini koja se određuje na osnovu navedene odluke Vlade i koja važi za mesec u kojem se vrši isplata. Dakle, ukoliko poslodavac isplatu minimalne zarade za mesec decembar 2019. godine vrši u mesecu januaru 2020. godine, moraće da primeni novu odluku Vlade o minimalnoj ceni rada (172,54 dinara po radnom času) – navode iz Unije poslodavaca Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend