Srbija

Odobreno prvo izručenje iz Crne Gore

Ministar pravde Crne Gore Duško Marković odobrio je u sredu prvo izručenje Srbiji na osnovu potpisanog Sporazuma dve države, a reč je o Bogdanu Markoviću okrivljenom u Srbiji za organizovani kriminal, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović.

Ona je agenciji Beta rekla da je doneto rešenje kojim se odobrava izručenje Markovića koga potražuje Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

"Srbija je već Crnoj Gori izručila Zlatka Ajkovića po osnovu ugovora, a u toku je postupanje po zamolnicama za još neka lica i ubrzo će još jedan broj zahteva biti realizovan, što jasno pokazuje da smo opredeljeni da Sporazum sprovodimo", istakla je Malovićeva.

Ona je izrazila uverenje da će takva praksa i ubuduće biti nastavljena i da to predstavlja dobar primer konkretne realizacije Sporazuma, kao i da će trend dobre saradnje biti nastavljen i dodatno intenziviran posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala.

"Svesni smo da je borba protiv organizovanog kriminala regionalni problem i da je za njen uspeh nužna jaka i koordinisana saradnja zemalja u regionu", istakla je ministarka pravde.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend