Srbija

Održana prva rasprava o žalbama neizabranih sudija

Predsedniica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izrazila je u ponedeljak nadu da će sudije tog suda u razumnom roku odlučivati o žalbama sudija i tužilaca koji nisu izabrani u postupku opšteg izbora u decembru 2009. godine.

Nenadić je novinarima u pauzi prve javne rasprave o žalbama sudija koje nisu izabrane na sudijske funkcije rekla da ti postupci zbog svoje brojnosti predstavljaju veliki teret za Ustavni sud, ali da će se o njima odlučivati paralelno sa predmetima normativne kontrole koji ne trpe odlaganja i ustavnim žalbama.

"Ne možemo zanemariti činjenicu da medju podnosiocima ustavnih žalbi ima takodje gradjana koji vode postupke zbog prestanka radnog odnosa, po njihovom mišljenju protivno Ustavu i zakonu i sud ne može da odlaže rešavanje njihovih zahteva", rekla je Nenadić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend