Srbija

Okončan štajk glađu u zatvoru

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije saopštila je 80 osuđenika Okružnog zatvora u Novom Sada, prestali sa štrajkom.

„Posle razgovora sa v. d. upravnikom, juče i danas, osuđenici su rešili da prestanu sa odbijanjem hrane", navodi se u saopštenju.

„Bezbednosno stanje u Okružnom zatvoru u Novom Sadu ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo, a sve redovne dnevne aktivnosti obavljaju se nesmetano", piše u saopštenju.

Prema navodima medija, grupa zatvorenika iz zatvora u Novom Sadu počela je štrajk zbog reketa koji trpi od druge grupe zatvorenika i činjenice, kako su naveli, da zatvorska uprava ništa ne preduzima da se taj problem reši.

Pojedini zatvorenici su kao razlog za protest navodili i lošu hranu i uslove života.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend