Srbija

Opozicija se okuplja oko Srpske napredne stranke

Srpska napredna stranka (SNS) potpisala je u utorak sporazum o saradnji sa Novom Srbijom i dve vanparlamentarne stranke - Pokretom socijalista i Pokretom snaga Srbije koji predvidja zajedničku opozicionu borbu i, kako su naveli potpisnici, principe za formiranje buduće Vlade.

Sporazum o saradnji su potpisali predsednici SNS Tomislav Nikolić, Nove Srbije Velimir Ilić, Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i Milanka Karić u ime Pokreta snaga Srbije.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić rekao je da će partije koje su potpisale sporazum verovatno nastupiti zajedno na narednim izborima i izrazio očekivanje da će se novoj grupaciji priključiti i druge stranke "iz opozicije ili vlasti" kojima je interes Srbije iznad ličnog ili partijskog interesa.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da su se nezadovoljni ljudi u Srbiji već ujedinili i da odavno čekaju da to isto urade i opozicione partije kako bi se smenila vlast za koju je ocenio da je radila loše.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je rekao da je Srbija do sada znala protiv koga i protiv čega je, a da od danas zna i za koga je. On je zahvalio SNS zbog toga što je ta stranka, kako se izrazio, imala hrabrosti da okupi raznorodne partije oko istog cilja.

Predstavnica Pokreta snaga Srbije Milanka Karić je ocenila da će ta koalicija smeniti postojeću vlast i zaustaviti, kako je rekla, propadanje i umiranje Srbije jer se država "nalazi u katastrofalnom stanju, gotovo u beznadju".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend