Srbija

Optuženi nije došao na suđenje za paljenje kuće Jovanovića, raspisana poternica

Na suđenju za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ponovo se nije pojavio Aleksandar Marinković, okrivljen da je bacio Molotovljev koktel na kuću. Njegov branilac je rekao da ne može da ga pronađe i da ga danima traži. Sudija je raspisao poternicu za njim i naložio da mu se momentalno odredi pritvor čim bude bio pronađen.

S obzirom da se ne pojavljuje po drugi put na suđenju, sudija je razdvojio njegov predmet, te će se protiv Marinkovića voditi zaseban postupak u odnosu na bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i druge optužene.

Simonović iznosi svoju odbranu. Do pauze je izneo niz neprimerenih uvreda i prozivki na račun oštećenog novinara, nazivao ga je „osobom s psihološkim problemima“, „nepismenim“, rekao da je „frustrirani dekica bez ikakvog uticaja“ i da „nije nikakav novinar“, a da Žig info nije medijski portal.

Za sebe je rekao da je i on pisao za stručne časopise, pa se ne smatra novinarom. Kazao je i da je javna ličnost i da ne „može neki šmoklja da bude predsednik opštine“, a da o njegovoj časti i poštenju svedoči i to što je za njega i partiju SNS „iz godine u godinu glasa sve više građana“.

Simonović je, inače, optužen da je naložio paljenje kuće novinara Jovanovića.

Optuženi Simonović je više puta prozvao i tužioca.

Naime, spočitavajući mu kako ga gleda, da li se smeje, zamerajući mu da se založio za ovaj slučaj kao da je branilac novinara Jovanovića, a ne tužilac. istakao je i da posle ovog procesa, „tužiocu može da se desi da više uopšte ne bude i da ne radi kao javni tužilac“.

Za svoj odnos s Vladimirom Mihailovićem, koji je okrivljen da je po nalogu Simonovića unajmio ljude i organizovao paljenje kuće, bivši predsednik opštine Grocka kaže da je u jednom kafiću tokom razgvora s njim pristao na ponudu Mihailovića koji se ponudio da „porazgovara sa onima iz Žig infa“ koji loše pišu o opštini i Simonoviću, pošto mu je Mihailović rekao da ih poznaje od ranije.

Simonović je priznao da je obećao Mihailoviću da će pokušati da mu unapredi ženu koja radi u opštini i koja je kuma njegove ćerke, zato što, kako je rekao, smatra da je ona vredan i uspešan radnik.

Međutim, Simonović negira da je tražio od Mihailovića da se Jovanoviću zapali kuća. Kaže da u Mihailovića nema toliko poverenje da bi to od njega tražio, a da, s druge strane, nema ni razloga da preti Jovanoviću.

Simonović je pitao sudiju: „Da li ja vama ličim na budalu pa da tražim tako nešto od čoveka u koga nemam potpuno poverenje“.

Najveći deo jednoiposatnog Simonovićevog izlaganja odnosio se na prozivke medija.

Govorio je i o tome kako je izložen medijskom linču i kako Žig info radi po reketaškom principu – ko im plati, pisaće lepo o njemu.

Sudija je više puta Simonoviću napomenuo da ga ne zanima njegovo mišljenje o medijima, već da pokušava da utvrdi njegovu krivicu. Međutim, Simonović i njegovi branioci insistriraju da on svoje izlaganje u odbrani iznese do kraja.

Suđenje je nastavljeno posle pauze.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend