Srbija

Osmaci ove godine polažu malu maturu

Učenici osmih razreda ove godine će prvi put polagati završni ispit - malu maturu, koja se neće mnogo razlikovati od dosadašnjih kvalifikacionih ispita za upis u srednju školu.

"Zbirke zadataka za pripremu polaganja male mature biće objavljene do kraja januara, a sprema ih Prosvetni pregled", kazao je agenciji Beta državni sekretar u Ministarstvu prosvete Želimir Popov.

On je napomenuo da će kao i do sada, na kraju školske godine osmaci polagati testove iz srpskog jezika i matematike, a zbirke zadatka za pripremu polaganja biće objavljene do kraja prvog polugodišta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend