Srbija

Otvaranje dosijea zaslužuje punu podršku

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je u utorak da pokretanje procesa otvaranja dosijea službi bezbednosti u Srbiji, zaslužuje punu podršku.

Šabić je u saopštenju naveo da je logičan prvi korak u procesu otvaranja dosijea usvajanje zakona sa pravednim i kvalitetnim rešenjima ali da je neophodno prethodno definisati i obezbediti značajna sredstva neophodna za sprovodjenje zakona.

"Bez toga zakon ne bi mogao poslužiti stvarnoj svrsi, a istovremeno bi mogao postati nov izvor ugrožavanja ustavom i zakonom zajamčenih prava", rekao je Šabić povodom predloga zakona koji je juče Skupštini Srbije uputio Srpski pokret obnove.

On je istakao da nije dovoljno da zakonska rešenja budu dobra samo na papiru, već je neophodno da se ona mogu potvrditi u praksi i da budu sprovodiva.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend