Srbija

Otvoren sajt za samoprocenu na koronavirus

Ministarstvo zdravlja Srbije pokrenulo je sajt putem kojeg građani mogu da obave test samoprocene na koronavirus, a potom da dobiju i smernice o daljim postupcima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je na društvenoj mreži Tviter da je test samoprocene danas pokrenut i da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u KOVID-19 ambulantama koje rade 24 sata.

“Portal eZdravlje Vam, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom KOVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom“, navodi se na sajtu.

Dodaje se i da se u algoritmu postupanja sa osobom kod koje je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad KOVID-19, kojim svaki Dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na KOVID-19 sa lekarom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend