Srbija

Ovogodišnja inflacija 11,5 odsto

Inflacija u Srbiji bila je u 2010. godini 11,5 odsto, objavio je u četvrtak Republički zavod za statistiku (RZS).

Cene na malo robe i usluga u decembru su u proseku povećane za 0,7 odsto u odnosu na prethodni mesec. Kako je saopštio Zavod (www.stat.gov.rs), ovog meseca su cene na malo bile za 11,5 odsto više nego u istom mesecu 2009. godine.

Troškovi života u Srbiji su u decembru bili viši 0,7 odsto nego u novembru dok su u odnosu na isti mesec prošle godine porasli 10,4 odsto.

Razlika izmedju inflacije i troškova života, ističe RSZ, posledica je različitog uticaja rasta cena pojedinih proizvoda na formiranje tih indeksa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend