Srbija

Penzije generator siromaštva

Penzioni sistem u Srbiji postaje "generator siromaštva", a 65 odsto penzionera ima primanja manja od 21.000 dinara...

Penzioni sistem u Srbiji postaje "generator siromaštva", a 65 odsto penzionera ima primanja manja od 21.000 dinara, upozorio je u utorak u Beogradu predsednik Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak.

Na konferenciji za novinare posle okruglog stola "Uloga sindikata u reformama penzionih sistema u zemljama Jugoistočne Evrope", Čanak je rekao da se sindikati ne protive reformi penzionog sistema, ali da se ona ne može sprovesti tako što bi se smanjila prava penzionera već da je potrebno ojačati privredu i boljom naplatom poreza povećati sredstva u budžetu.

"Stalno se govori o davanjima za penzionere, a zaboravlja se da su ti ljudi zaradili penziju", rekao je on posle okruglog stola na kojem su bili predstavnici sindikata zemalja bivše Jugoslavije i predstavnici Svetske banke i Medjunarodnog monetarnog fonda.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend