Srbija

Postoperativni tok predsednika protiče mirno

Predsednik Srbije Boris Tadić koji je operisan u četvrtak ujutru na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu oseća se dobro i rani postoperativni tok protiče mirno, navodi se u zajedničkom saopštenju Kabineta predsednika Republike i konzilijuma lekara na čelu sa načelnikom VMA Miodragom Jevtićem.

"Uradjena je operacija rupture Ahilove tetive leve noge sa odstranjenjem kalcifikata na tetivi i egzostoze na petnoj kosti. Operacija je prošla po planu i bez komplikacija. Predsednik Tadić se oseća dobro i rani postoperativni tok protiče uredno", piše u saopštenju.

Kako se ističe, sledi period imobilizacije, rehabilitacije i oporavka.

Operativni zahvat izvršili su ortopedski hirurzi sa Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA pukovnik profesor dr Zoran Popović i pukovnik primarijus dr Milimir Košutić, kao i pukovnik profesor dr Nikola Filipović â€" anesteziolog.

Lekarskim timom rukovodio je profesor dr Sakari Orava, ortopedski hirurg i specijalista sportske medicine iz Finske, piše u saopštenju.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend