Srbija

Potpisan sporazum o izručivanju

Srbija i Crna Gora potpisale Sporazum o izručenju.Ministarka pravde Snežana Malović i ambasador CG u Srbiji Igor Jovičić potpisali su sporazum sinoć u Beogradu.

Ovim dokumentom je predviđeno da će dve zemlje izručivati jedna drugoj svoje državljane.

Ministarka Malović potvrdila je za B92 da se ugovor primenjuje od momenta potpisivanja, tačnije od sinoć i da je on pre ugovorenog termina potpisan zbog operativnih istraga koje su u toku, a na osnovu kojih je već došlo do hapšenja određenih lica.

„Očekujem da ćemo uskoro imati rezultate, tačnije da će ubrzo uslediti prva izručenja po ovom osnovu", rekla je Malovićeva.

Ona je precizirala da se izručenje može dozvoliti za krivčna dela organizovanog kriminala, korupcije, krivičnih dela protiv čovečnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom, pranja novca i drugih teških krivičnih dela za koja je zaprećena kazna od pet godina zatvora i više.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend