Srbija

Povećano zagadjenje vazduha u Pančevu

U Pančevu je u noći izmedju ponedeljka i utorka utvrdjeno višečasovno povećanje koncetracije zagadjujućih materija u vazduhu...

U Pančevu je u noći izmedju ponedeljka i utorka utvrdjeno višečasovno povećanje koncetracije zagadjujućih materija u vazduhu, saopštila je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Povećanje koncentracija zabeležile su automatske merne stanice grada Pančeva na svim mernim mestima, kao i aparati Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Povećanju koncentracije zagadjujućih materija u vazduhu doprineli su, kako je navedeno, početak remonta u Rafineriji nafte, manipulativne aktivnosti u preduzećima Južne industrijske zone, početak grejne sezone i izrazito nepovoljni meteorološki uslovi bez vetra i sa velkim oscilacijama temperature.

Zbog prekoračenja graničnih vrednosti emisije zagadjujućih materija u vazduhu iznad propisanih, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine podnela je prijave za privredne prestupe protiv svih preduzeća i odgovornih lica u Južnoj industrijskoj zoni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend