Srbija

Pozitivna ocena za srpsko zdravstvo

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je da su reforme u zdravstvenom sistemu Srbije dobile pozitivne ocene na samitu u Berlinu.

On je rekao da je govorio o iskustvima Srbije i da su ocene bile pozitivne.

Svima je jasno, kako je rekao, da u oskudici i skromnom finansiranju nije moguće ostvariti sve planove brzo. Milosavljević je podsetio da je na Svetskom ekonomskom samitu u Davosu, zdravstveni sistem Srbije rangiran na 46. mestu od 133 zemlje sveta.

Milosavljević je rekao da je tokom tri dana samita u Berlinu učestvovao u radu više konferencija, okruglih stolova i da je održao predavanje studentima medicine, među kojima je i desetak iz Srbije.

Svetski zdravstveni samit okupio je oko 1.200 ljudi iz 70 država sveta i glavne teme su bile kako prevesti naučne inovacije u medicinsku praksu, kako odgovoriti na globalne izazove i unaprediti menadžerske poslove u zdravstvenim sistemima, rekao je Milosavljević.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend