Srbija

Predsednici Jermenije i Srbije za jačanje saradnje

Predsednici Jermenije i Srbije Serž Sargsjan i Boris Tadić ocenili su u ponedeljak u Beogradu da postoji dosta prostora za dodatno jačanje privredne i kulturne saradnje dve zemlje i ponovili privrženost mirnom rešavanju pitanja Kosova i Nagorno-Karabaha.

Tadić i Sargsjan su na konferenciji za novinare u Palati Srbija ocenili da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri, ali da postoji dosta mogućnosti za dalje jačanje posebno u privredi, energetici i turizmu.

Predsednik Jermenije je podvukao da se njegova zemlja zalaže samo za mirno rešavanje problema Nagorno-Karabaha, a njegov srpski kolega, Boris Tadić je takodje istakao da se Srbija zalaže za mirno rešavanje kosovskog problema.

Predsednici Srbije i Jermenije su prisustvovali potpisivanju više sporazuma – o ukidanju viza za diplomatske pasoše, o saradnji u vazdušnom saobraćaju i o saradnji u oblasti kulture koje su potpisali resorni ministri dve zemlje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend