Srbija

Pregovori nisu samo tehničke prirode

Pregovori Beograda i Prištine ne mogu biti samo tehnički i pitanje statusa će "provejavati" tokom čitavih pregovora, izjavio je u petak šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović.

"Pregovori ne mogu biti tehničke prirode. Ovo je sigurno jedno od dva najvažnija pitanja ove godine. Svako od ovih pitanja ima tehnički aspekt, poput struje i telekomunikacija, ali su sva povezana s pitanjem statusa", rekao je Stefanović televiziji B92.

Stefanović, koji je politički direktor ministarstva spoljnih poslova Srbije, dodao je da su to pitanja koja utiču na svakodnevni život ljudi na Kosovu i Metohiji.

On je ocenio da će pregovori s Prištinom u koje Srbija ulazi zajedno sa EU biti teški i da će dugo trajati, ali da je optimista zato što srpska strana ima "fleksibilan pristup" i nova rešenja.

"Oformili smo ekspertske timove za svaku temu koja će se naći pred nama", rekao je Stefanović i dodao da Srbija ima više alternativa za svako od pitanja.

Na pitanja o Rezoluciji Evropskog parlamenta u kojoj se Srbija poziva da ne otvara pitanje statusa, Stefanović je rekao da Beograd ne brine zbog toga. "Uzimamo Rezoluciju sa velikom ozbiljnošću. Ta je preporuka deo šireg političkog akta koji nije obavezujući", rekao je Stefanović.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend