Srbija

Pregovori Srbije o članstvu u EU za godinu dana

Šef delegacije Evropske unije u Beogradu Vensan Dežer rekao je u ponedeljak da je realno da Srbija počne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji za godinu dana.

U izjavi za televiziju B92 posle odluke Saveta ministara EU da odobri novi korak ka kandidaturi Srbije za članstvo u EU, Dežer je ocenio da Srbija može uspešno da ispuni kriterijume za početak pregovora o članstvu za godinu dana, kao što su to uradile Crna Gora i Albanija.

On je istakao da sada počinje proces gde je "važniji kvalitet od brzine". Rekao je da je sada cilj da se ubedi 27 zemalja članica ovog procesa i da kažu da je "Srbija spremna za sledeći korak", odnosno za početak pregovora o članstvu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend