Srbija

Pregovori tek nakon izbora na Kosovu

Predsednik Fondacije za otvoreno društvo Kosova Ljuam Šlaku izjavio je da nije realno očekivati da će kosovska strana biti spremna za razgovore sa Beogradom, zbog političkih previranja na Kosovu i izbora koji su izgledni.

"Ako će izbori biti organizovani uskoro, a sve na to ukazuje, mislim da je daleko bolje da dijalog počne nakon konstituisanja nove kosovske vlasti. Jer, neko će morati da bude garant mogućih dogovora, a to može da bude samo nova vlada", rekao je Šlaku za novosadski "Dnevnik" u nedelju .

Prema njegovim rečima, jasno je da pitanje statusa Kosova neće biti deo dijaloga, jer kosovska strana na to neće pristati ni na koji način.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend