Srbija

Prijava protiv pripadnika MUP zbog snimka seksa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da je Višem tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatog pripadnika MUP-a zbog kojeg je policijski snimak seksualnog čina dve mlađe osobe kog beogradske "Arene" dospeo u javnost.

Šabić je takođe, kako je naveo u saopštenju, MUP-u izdao upozorenje da suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti nije preduzelo sve tehničke, kadrovske i organizacione mere zaštite podataka za njihovu zaštitu od zloupotrebe. Poverenik od policije zahteva da ga u roku od 15 dana obavesti o preduzetim i planiranim merama i aktivnostima za otklanjanje nepravilnosti.

Snimak je suprotno Zakonu, pripadnik MUP-a obrađivao i mimo svrhe zbog koje je sačinjen – bezbednost imovine i lica, održavanje javnog reda i mira, kontrola saobraćaja itd., snimio na prenosni medij i izneo van službenih prostorija, naveo je Šabić.

Nakon toga je snimak postavljen na Internet, gde se i sada nalazi na velikom broju adresa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend