Srbija

Pritužba protiv mitropolita Amfilohija

Grupa za lezbijska prava Labris podnela je poverenici za zaštitu ravnopravnosti pritužbu protiv mitropolita Amfilohija...

Grupa za lezbijska prava Labris podnela je poverenici za zaštitu ravnopravnosti pritužbu protiv mitropolita Amfilohija i pozvala Sinod Srpske pravoslavne crkve da se ogradi od njegovih izjava o LBGT osobama i poziva na nasilje, saopštila je u petak Koalicija protiv diskriminacije.

Koalicija je mitropolita Amfilohija optužila za "najgrublji govor mržnje uperen prema pripadnicima LGBT populacije", uz istovremeno pravdanje huligana i nasilnika.

U saopstenju Koalicije navedeno je da je mitropolit u selu Klinci kod Luštice 11. oktobra LGBT osobe nazvao "smradom sodomskim", okarakterisao ih kao "obezbožene i nastrane" i izjavio da su "kuga i pošast sodomska".

Osim toga, navela je Koalicija, otvoreno je pokušao da opravda nasilje koje su počinili pripadnici desničarskih udruženja na dan održavanja Parade ponosa i indirektno podržao i najavio buduće slične akcije nasilja. "Bog će znati kad će udariti svojim bičem i opomenom, ali se to već polako priprema", kazao je mitropolit.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend