Srbija

Proglašena epidemija koronavirusa u Srbiji

Ministar zdravlja Zlatibor Ločnar doneo je naredbu o proglašenju epidemije u Srbiji izazvanu koronavirusom, objavljeno je u Službenom glasniku republike Srbije.

U naredbi se navodida se ova epidemija  zarazne bolesti COVID-19 proglašava, epidemijom od većeg epidemiološkog značaja – za teritoriju Republike Srbije. Ova naredba stupila je na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, navodi se u Službenom glasniku.

Podsetimo da zbog povećanja broja obolelih od virusa Covid 19 u nedelju 15. marta je proglašeno vanredno stanje na teritoriji Srbije. Takođe uvedena je zabrana izlaska za sve građane starije od 65 godina i uveden je policijski čas od 20 do 5 časova ujutru.

Takođe zatvorene su granice za putnički saobraćaj i ukinuta je medjugradski autobuski i železnički saobraćaj.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend