Srbija

Protest zbog hapšenja tokom nereda

Oko 50 ljudi protestovalo je u parku Manjež, preko puta Ministarstva pravde, zbog hapšenja osumnjičenih za nerede na dan održavanja Parade ponosa.

Oni su zatražili od vlasti njihovo oslobađanje i mogućnost da se brane sa slobode.

Uprkos privremenoj policijskoj zabrani javnih okupljanja, skup je počeo sa zakašnjenjem i trajao je svega 15-ak minuta. Okupljenima je podršku pružio Pokret "Naši 1389".

U parku Manjež i blizini Ministarstva pravde bio je prisutan veliki broj policajaca, policijskih automobila i marica. Policija je legitimisala sve mlađe muškarce koji su se zatekli u blizini, a incidenata nije bilo.

U Beogradu je u 10. oktobra održana prva Parada ponosa uz učešće više od hiljadu osoba, a protivnici te manifestacije izazvali su nerede i incidente u kojima su na meti huligana mahom bili pripadnici policije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend