Srbija

Radulović: Za uspešan bojkot potrebna ozbiljna kampanja

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je da bojkot izbora nije cilj sam po sebi, već samo najbolji način da se "dodje do fer i slobodnih izbora".

U razgovoru sa gradjanima Kruševca, on je istakao da je za uspešan bojkot potrebno da zahtevi budu realni, kampanja ozbiljna i u bojkotu mora da učestvuje cela opozicija, u koju ubraja Savez za Srbiju, Pokret slobodnih gradjana i DJB, dok učešće kvazi-opozicije koju vlast organizuje, finansira, promoviše i podržava nije neophodno.

O razgovorima pojedinih opozicionih predstavnika i EU parlamentaraca u Skupštini Srbije o poboljšanju izbornih uslova, Radulović je rekao da osim što je za jednu suverenu državu neprihvatljivo da joj bilo koji strani faktor privodi političke aktere na nekakve okrugle stolove, zabrinjavajuća je i činjenica da predstavnici EU na taj način praktično pokušavaju da razjedine opoziciju i time pomognu Vučiću da na sledećim izborima dobije legitiman skupštinski saziv.

„EU je primarno zainteresovana da odluke buduće Skupštine budu legitimne, a ne da se u Srbiji uspostavi fer i slobodan izborni proces. Njima je u interesu da Vučić ostane na vlasti, jer ne postoji niko drugi na našoj političkoj sceni koji bi mogao bolje da ispunjava njima važne interese. Da je EU iskrena u svojoj proklamovanoj želji da se u Srbiji uspostave fer izborni uslovi, umesto slanja poruka „da Srbija ide u dobrom pravcu“, iskoristili bi svoj neupitan uticaj na vlast u Srbiji da je natera da uspostavi demokratske standarde“, istakao je lider DJB.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend